ΑΦΟΙ ΡΗΓΑ - ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΩΙΝΗΣ

 

Σε πολύ λίγες περιπτώσεις η ιστορία, η ταυτότητα, το παρόν και το μέλλον μιας επιχείρησης ταυτίζεται τόσο στενά με το ίδιο το προϊόν.

Και δεν υπάρχει καλύτερος εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας επιχειρήσεων από τις εκδοτικές-δημοσιογραφικές επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις του ημερήσιου Τύπου, των οποίων το προϊόν συνδέεται με τους χρήστες του με σχέσεις ενημέρωσης, πληροφόρησης, διαμόρφωσης συνείδησης, παιδείας και αγάπης. . .

Και δεν θα ήταν υπερβολή να υποστηριχθεί ότι υπάρχει ένας εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας επιχειρήσεων που προσφέρει στο Νομό Ηλείας

 

Η εταιρία ΑΦΟΙ ΡΗΓΑ γεννήθηκε χάρις σε πρωτοβουλία της οικογένειας Ρήγα. Ο Χρήστος, ο Γιάννης, ο Θωμάς, η Ευρυδίκη, η Χρυσάνθη Ρήγα ρίχτηκαν με πάθος στην εκδοτική προσπάθεια.

 

Η ΠΡΩΙΝΗ – ο κορμός της εκδοτικής αυτής προσπάθειας - είναι η  ημερήσια εφημερίδα που εκδόθηκε  για πρώτη φορά στις 4 Οκτώβρη 1984 και έκτοτε εκδίδεται χωρίς διακοπή, καθημερινά, με τον ίδιο τίτλο, καταγράφοντας με τόλμη και αντικειμενικότητα όλα τα μεγάλα γεγονότα,  τους κοινωνικούς αγώνες, τις πολιτικές εξελίξεις, τα πολιτιστικά δρώμενα, την αθλητική και κοινωνική επικαιρότητα της τοπικής κοινωνίας και ολόκληρης της χώρας. 

 

Στη διάρκεια της 26χρονης ζωής της, κατέγραψε όλα τα μικρά και μεγάλα γεγονότα που συνθέτουν την ιστορία του τόπου και της χώρας: Η «Π» είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της Ηλείας.  Από το 1984 ως σήμερα έχει ένα σημαντικό μερίδιο στην ενημέρωση του κοινού που το έχει κατακτήσει με την συνέπειά της απέναντι στα προβλήματα των απλών ανθρώπων που τα αναδείκνυε και συνεχίζει να αναδεικνύει μέσα από τις στήλες της

Η ΠΡΩΙΝΗ ήταν πάντα δίπλα στις μικρομεσαίες τάξεις, στους εργαζόμενους και θα συνεχίζει συνεπής στις αρχές του δικαίου, της εντιμότητας και της αντικειμενικής ενημέρωσης να είναι κοντά τους

 

Πολλά άλλαξαν στα 26 χρόνια ζωής της ΠΡΩΙΝΗΣ. Μετακόμισε ξανά και ξανά σε νέα γραφεία. Εκσυγχρονίστηκε αποκτώντας εξοπλισμό. Από τα μολύβια και το στυλό περάσαμε στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.  Βελτιώθηκε αισθητικά αύξησε την ύλη της, εμπλούτισε τις δραστηριότητες της. Ανταποκρινόμενοι τόσο στα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας, όσο και στα σοβαρά γεγονότα κάναμε όλα αυτά τα χρόνια πολλές προσπάθειες που χάρις στην βοήθεια και την στήριξη των αναγνωστών μας, ήταν άκρως επιτυχημένες.

 

Η Πρωινή με τα ειδικά ένθετά της βρέθηκε κοντά στις ωραιότερες στιγμές της ζωής των αναγνωστών της, στον γάμο, στην βάπτιση, στην δημιουργία του ιδανικού σπιτιού. Έχει στο ενεργητικό της εκδόσεις που αφορούν μικρούς και μεγάλους, για την μόδα, για το αυτοκίνητο για την φροντιστηριακή εκπαίδευση του παιδιού, για τις πανελλαδικές εξετάσεις, για τον  τρόπο παρασκευής κρασιού, για τις χειμερινές και καλοκαιρινές αποδράσεις, για την διασκέδαση, για τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά, το Πάσχα και το αποκριάτικο ξεφάντωμα.  

Νέοι άνθρωποι ήρθαν κάποιοι έφυγαν και ορισμένοι ξαναήρθαν. Αυτονόητο για ένα ζωντανό οργανισμό.

 

Πρώτος εκδότης ο Χρήστος Ρήγας που παρέμεινε στο «τιμόνι» της Πρωινής μέχρι το 2000. Μοναδική φιλοδοξία του ήταν να δημιουργηθεί μια νέα αδέσμευτη φωνή  που να φτάνει δυνατή στα κέντρα των αποφάσεων (τοπικά και κεντρικά) διεκδικώντας για την Ηλεία και τους πολίτες αυτού του τόπου. Και όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται εκπλήρωσε τι όνειρό του.

 

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο αδελφός του Γιάννης Ρήγας που παρέμεινε ως εκδότης της ΠΡΩΙΝΗΣ μέχρι το 2004. Κι αυτός με την σειρά του συνέχισε την τιτάνια προσπάθεια και κατάφερε να κάνει την Πρωινή πιο ισχυρή, πιο υπολογίσιμη, χωρίς οικονομικές ή άλλου είδους εξαρτήσεις. Με πίστη και με δύναμη καλλιέργησε και αυτός την σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους Ηλείους πριν παραδώσει τα ηνία στο σημερινό εκδότη της ΠΡΩΙΝΗΣ το Θωμά Ρήγα. Προσηλωμένος πάντα στην πρόοδο αυτού του τόπου και με προσανατολισμό στις αξίες της δημοκρατίας και την κοινωνικής δικαιοσύνης συνεχίσει την παράδοση και καταφέρνει να κρατά την ΠΡΩΙΝΗ στην πρώτη γραμμή της έγκυρης υπεύθυνης και αντικειμενικής ενημέρωσης. Στηλιτεύοντας κάθε απόπειρα οπισθοδρόμησης αυτού του τόπου με μοναδικό στόχο να συμβάλει  στην ανάπτυξη του νομού. 

Πράγματι πολλά άλλαξαν από την ημέρα που εκδόθηκε το πρώτο φύλλο.

Ωστόσο αυτό που δεν άλλαξε, δεν αλλοίωσε ο χρόνος στην Πρωινή είναι η αταλάντευτη θέση της να υπηρετεί με συνέπεια και ανιδιοτέλεια τα συμφέροντα της Ηλείας και των ανθρώπων που ζουν σ’ αυτό τον τόπο.  

 

 

Ο εκδότης

Ο Θωμάς Ρήγας είναι το έβδομο από τα εννέα παιδιά της Φωτεινής και του Σπύρου Ρήγα. Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας το 1955. Είναι παντρεμένος με την Θεώνη Γαλιατσάτου και έχει τρία παιδιά τον Αλέξανδρο, την Δανάη και Άλκηστη,

Εργάζεται στην Πρωινή από την πρώτη μέρα. Έχει κατά καιρούς διατελέσει προϊστάμενος του τεχνικού και του διαφημιστικού  τμήματος ενώ για πολλά χρόνια ήταν υπεύθυνος έκδοσης και οικονομικός διευθυντής.   

Επωνυμία: ΑΦΟΙ ΡΗΓΑ - ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.
Διακριτικός τίτλος: ΠΡΩΙΝΗ Α.Ε.
Πόλη: ΠΥΡΓΟΣ
Διεύθυνση: ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 111
ΤΚ: 27100
Νομός: ΗΛΕΙΑΣ
Τηλέφωνο: 2621026008, 2621081235, 2621026290
Φαξ:
Κινητό:
Υπεύθυνος: ΡΗΓΑΣ ΘΩΜΑΣ
Email: dtp@eproini.gr, sales@eproini.gr
Website:
Κατηγορία:
Δραστηριότητα: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΩΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΝΘΕΤΑ

ΠΑΛΙΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΡΩΙΝΗΣ

Διαφημιστείτε στο businessclub.gr

Γίνε Μέλος

Σας ευχαριστούμε για την εγγραφή σας.

Ενας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό.