Φόρτωση...

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ | ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ & ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ - ΚΟΝΙΤΣΑ, 44100 - ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλ.: 2655061339, 2655061322 - Fax: 2655061339

Επωνυμία: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ
Διακριτικός Τίτλος: ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ & ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Διεύθυνση: ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ
Πόλη / Περιοχή: ΚΟΝΙΤΣΑ
ΤΚ: 44100
Νομός: ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Τηλέφωνο: 2655061339, 2655061322
Fax: 2655061339
Κινητό: 6932396108
Υπεύθυνος: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Email:
Website:
Κατηγορίες: ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ-ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Δραστηριότητα: ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Λίγα λόγια:

Το αγρόκτημα βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων «Ηφαιστίων και Αστέριος Παπαγεωργίου» βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο της Πατρίδας μας, στην πανέμορφη κοιλάδα του Μπουραζανίου, 12 χλμ. από την Κόνιτσα και 58 χλμ. από τα Ιωάννινα.

Η δραστηριότητα του άρχισε το 2001 με βιολογικές καλλιέργειες σιτηρών και οσπρίων κυρίως φακής και σόγιας. Προχώρησε σταδιακά στην μεταποίηση αλεύρων και στη συνέχεια σε ζυμαρικά. Σήμερα η σύζευξη της παραγωγικής δραστηριότητας του Ηφαιστίωνα Παπαγεωργίου με την μεταποιητική ευρηματικότητα του Αστερίου Παπαγεωργίου ανέδειξε μια πρότυπη μονάδα με κάθετη μορφή παραγωγής.

Η επιχείρηση προσανατολίζεται στην παραγωγή αλεύρων με παραδοσιακό τρόπο, με μεγάλη θρεπτική αξία και ιδιαίτερη γεύση. Στη συνέχεια, εξειδικεύεται στην παραγωγή ζυμαρικών ολικής αλέσεως, και όχι μόνον, που έχουν ιδιαιτέρα χαρακτηριστικά. Κύριο προτέρημα μας είναι οι φιλικοί τρόποι παραγωγής στο περιβάλλον και γι’ αυτόν τον λόγο οι καλλιέργειες μας είναι βιολογικές και ελεγχόμενες από αρμόδιο πιστοποιητικό φορέα.

Ήδη, διατίθεται στην κατανάλωση μια μεγάλη ποικιλία από άλευρα (σίτου, καλαμποκιού, κριθαριού, βρώμης κτλ.), ζυμαρικά διαφόρων τύπων (κοφτό, ταλιατέλα, κοχύλι, βίδα, λεπτό σπαγγέτι κλπ.) με διάφορες γεύσεις και προσμείξεις, όπως με βιολογική ντομάτα, κρόκο -safran, βιολογικά αυγά κλπ.), τραχανάδες αρτήσιμοι, γλυκείς και ξυνοί, νηστήσιμοι με βιολογική ντομάτα εμπλουτισμένοι και με μεγάλη ποικιλία απεξηραμένων λαχανικών, χυλοπίτες και  χυλοπιτάκι με την προοπτική αύξησης και δημιουργίας ακόμη μεγαλύτερης ποικιλίας.

Όλα τα παραπάνω φτάνουν στον καταναλωτή μέσα από ένα δίκτυο διανομής, κυρίως στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Όλη η φυτική παραγωγή του αγροκτήματος είναι βιολογική. Η παρασκευή των αλεύρων γίνεται σε ιδιόκτητο πετρόμυλο και τα ζυμαρικά είναι ολικής αλέσεως με ευεργετικές επιδράσεις στο πεπτικό σύστημα, εκτός της μεγάλης θρεπτικής αξίας τους.

     Εξ άλλου, η παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας φακής, φασολιών και άλλων οσπρίων, δίνουν την άλλη διάσταση της παραγωγικής δραστηριότητας της επιχείρησης.

Μια παράλληλη δραστηριότητα  της επιχείρησης είναι η παραγωγή μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού, με κυριότερο το γλυκό τριαντάφυλλο.

Την όλη δραστηριότητα του αγροκτήματος επισφραγίζει η  κτηνοτροφική μονάδα

κουνελιών  και η παραγωγή ντόπιου τσίπουρου  αρίστης ποιότητος που συνοδεύεται από πρωτότυπους τσιπουρομεζέδες

Στο Μπουραζάνι λειτουργούν δύο πρατήρια στα οποία διατίθενται τα προϊόντα μας από τα οποία μπορούν οι επισκέπτες να τα προμηθευθούν.

 
Εκτύπωση | Bookmark and Share

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ | ΗΦΑΙΣΤΙΩΝ & ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ